La o saptamana de la oribila crima petrecuta in cartierul Berceni, criminalul s-a predat, ieri, insotit de un avocat, la Politia Capitalei. Ceilalti participanti la incident au varste cuprinse intre 17 si 22 de ani
Suspectul principal in cazul omorului din cartierul Berceni, care a avut loc in urma cu o saptamana, s-a predat, ieri, in jurul orei 15.30, la Politia Capitalei. Catalin Viorel Ciuparu, in varsta de 22 de ani, a venit sa dea ochii cu anchetatorii, insotit de avocat, informeaza Gardianul. El locuieste in cartierul Salaj din Capitala, are zece clase si este de profesie zugrav. Catalin le-a declarat anchetatorilor ca nu se cunostea nici cu victima, nici cu prietenii acesteia si ca a fost vorba despre un conflict spontan. La scurt timp dupa ce s-a predat, suspectul le-a furnizat anchetatorilor adresele si numele celorlalti participanti la fapta. Acestia au fost ridicati de la domicilii si condusi la Politia Capitalei pentru cercetari. Daca cercetarile vor dovedi ca l-au instigat pe Catalin sa dea cu cutitul, ei risca sa se aleaga cu dosare penale pentru favorizarea infractorului. Daca nu, politistii ii vor cerceta cel putin pentru nedenuntare. Ceea ce este cel putin bizar, este faptul ca prietenii defunctului Razvan nu au depus plângere impotriva celor patru pentru loviri si alte violente. Nu ar fi exclus, insa, ca tocmai agresorii sa depuna o astfel de plângere.

Ciuparu a declarat politistilor ca in seara cu pricina, impreuna cu trei prieteni, a fost in Clubul Calabria, unde au consumat alcool. Au iesit din pizzerie si s-au indreptat catre strada Turnu Magurele. La un moment dat, spune criminalul, spre ei s-a apropiat un grup de tineri care i-au luat la bataie. Doi dintre ei au fost doborati. Speriati, cum si-au revenit, au si luat-o la fuga. Au ramas in picioare doar doi, printre care si cel care a dat cu cutitul, Catalin Ciuparu. Declaratia acestuia se contrazice cu precizarile prietenilor lui Razvan, care au declarat ca, de fapt, ei au fost injurati de grupul din care facea parte Ciuparu in timp ce se duceau catre un magazin pentru a cumpara o sticla cu suc. Varianta nu seamana deloc si din punctul de vedere al motivului pentru care a izbucnit conflictul. Unul dintre tinerii apartinând grupului lui Razvan sustine ca si-a sunat prietenii, intrucât agresorii ii asteptau lânga floraria din zona cu intentia de a-i bate.

Atacatorul risca pana la 25 de ani inchisoare pentru omor calificat, iar prietenii sai vor fi acuzati de complicitate.

Jurnalul National aminteste ca lunea trecuta, pe la ora 23:00, intr-o zona destul de circulata si de luminata, respectiv Bulevardul Alexandru Obregia din cartierul bucurestean Berceni, un tanar a fost ucis doar pentru ca a indraznit "sa se uite urat‘‘ la unul dintre prietenii din grupul ucigasului, dupa cum ne-au informat surse din cadrul anchetei. Cutitarul din Berceni, pe numele sau Catalin Ciupariu, in varsta de 19 ani, de profesie zugrav, s-a predat ieri la politie, asta dupa ce zile in sir a reusit "sa-i fenteze‘‘ destul de bine pe oamenii legii. Inca o victima a violentei stradale, inca o izbucnire animalica, inca o zona unde, probabil, existenta unei patrule a politiei ar fi salvat o viata de om. Imediat dupa incident, martorii au ridicat din umeri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.