In Romania, foarte multe localitati cu mii de locuitori nu intra sub „umbrela“ operatorilor de telefonie mobila.

Exista in Romania inca multe localitati mari care nu au acoperire in retelele operatorilor de telefonie mobila. La nivelul anului 2008, daca nu ai telefon sau internet, esti in mare masura izolat, deoarece nu ai acces la informatie in timp real. Unul dintre cititorii nostri din Constanta ne-a povestit ca exista in acest judet mai multe localitati mari care nu au acoperire pentru telefonie mobila. Una dintre ele, Cotu-Vaii, are chiar cateva mii de locuitori.

„Pentru a avea cat de cat semnal pe telefonul mobil trebuie sa mergi pe dealurile din apropiere, unde mai ajunge ceva semnal «ratacit» de la alte antene din localitatile vecine“, ne-a spus el. De asemenea, tot in judetul Constanta, nici cele cateva sute de localnici din Viroaga nu pot sa-si foloseasca mobilele. In judetul Dolj ni s-a semnalat cazul localitatii Brabet. Localitatea are circa o mie de locuitori, insa telefonia mobila nu a ajuns si pe meleagurile lor.

In judetul Dambovita, localitatea Scheiu are mai multe mii de locuitori si, de asemenea, nu are acoperire la doi dintre cei trei furnizori principali de telefonie mobila. Si in comuna Frecatei, din judetul Braila, cu cinci sate si 1.470 de locuitori, telefonia mobila este doar un vis frumos. „Unele persoane din sat au telefon mobil, dar acoperirea ajunge doar pe digul din apropiere“, ne-a spus un localnic.

Antena buclucasa

In judetul Valcea, in plina zona turistica - Valea Lotrului - localitatea Malaia, care are peste 3.000 de locuitori, este in acest moment izolata din punct de vedere al telefoniei mobile, desi toate localitatile din jur au acoperire. Spre sfarsitul lui 2007, a fost instalata o antena Orange, insa aceasta nu este functionala nici acum, desi, la centru, la Bucuresti, antena apare drept „perfect functionala“.

„Cineva de la Orange mi-a spus ca antena apare in baza de date ca fiind perfect functionala din decembrie 2007. Ulterior, dupa ce i-am contrazis, am fost contactat din nou de aceeasi persoana care mi-a confirmat ca spusele mele sunt adevarate, antena chiar nu merge. Persoana cu care am vorbit a dat vina pe colegii de la Valcea, care nu facusera legaturile la antena de pe Muntele Cozia, din cauza zapezii mari, ziceau ei. I-am zis ca zapada nu prea mai este pe Cozia si atunci mi-a promis ca in maximum doua saptamani vom avea semnal“, ne-a povestit Mihai, un localnic dornic ca semnalul Orange sa acopere si satul sau.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.