Potrivit Regulamentului de organizare si functionare a invatamintului prescolar, aprobat prin Ordinul Ministrului nr. 4464/ 2000, "inscrierile copiilor in gradinite se fac, de regula, la inceputul anului scolar sau, in situatii deosebite, in timpul anului scolar, in limita locurilor disponibile", precizeaza ISMB intr-un comunicat de presa.
Astfel, Inspectoratul Scolar al Capitalei a stabilit ca depunerea cererilor de inscriere a copiilor in gradinite pentru anul scolar 2008-2009 sa aiba loc in intervalul 16-22 aprilie. Cererile vor fi primite si inregistrate in ordinea depunerii lor, indiferent de numarul acestora, dar fara a fi considerate rezolvate, precizeaza conducerea ISMB. Validarea inscrierilor va fi realizata in perioada 23– 30 aprilie, a precizat sursa citata. Criteriile care vor sta la baza selectarii cererilor vizeaza apropierea de domiciliu, existenta fratilor sau surorilor in gradinita, cit si existenta serviciul parintilor sau al sustinatorilor legali aproape de unitate. De asemenea, fiecare unitate scolara poate stabili criterii specifice de admitere, aprobate in Consiliul de administratie, in cazul in care aceasta ofera servicii educationale speciale. Totodata, pentru copiii care au frecventat gradinita in aceeasi unitate in anul scolar 2007 - 2008, reinscrierea se va face in perioada 17 martie - 15 aprilie.

Potrivit articolului 36 din Regulamentul de organizare si functionare a invatamintului prescolar, "transferarea copilului de la o gradinita la alta se face la cererea parintilor sau a sustinatorilor legali, cu avizul celor doua unitati, in limita locurilor planificate". Inspectorul general scolar Stelian Victor Fedorca a precizat ca pentru asigurarea transparentei acestui proces, directorii gradinitelor trebuie sa afiseze la vedere si sa ii informeze pe toti cei interesati cu privire la perioada de reinscrieri sau inscrieri, capacitatea gradinitei (numarul de copii pentru care a fost proiectata, numarul de copii aprobat prin plan de scolarizare pentru anul scolar 2008 - 2009 ), numarul de copii reinscrisi/ inscrisi zilnic (in perioada dedicata acestor operatii ) si numarul de locuri disponibile pentru inscrieri in anul scolar 2008 - 2009 dupa perioada de reinscriere, precum si perioada in care unitatea este inchisa pentru igienizari si/sau reparatii.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.