Delictele comise de romani in Regatul Unit a crescut in mod spectaculos. Dupa aderarea Romaniei la UE in 2007, numarul infractiunilor s-a marit cu 800 %, informeaza „Daily Mail”
Gandul relateaza ca politistii britanici afirma ca nu mai pot face fata acestei cresteri fara precedent a infractionalitatii. Statisticile arata ca numarul infractiunilor a ajuns acum la 339 lunar in Londra, in comparatie cu doar 30 in 2006. Cele mai multe si mai solicitante cazuri sunt cele care implica copii care fura din buzunare, explica ofiterul Bernie Gravett.

Una dintre probleme este furtul din buzunare practicat de minori, un fenomen care ia amploare si in zonele din afara Londrei. "Nu este vorba numai despre Londra - afecteaza toate unitatile din Marea Britanie. (...) Ne confruntam cu un nou tip de infractionalitate. Este vorba despre exploatarea infractionala a copiilor (...). Acestia nu pot fugi sau apela la cineva atunci cand sunt abuzati sau exploatati", a explicat Bernie Gravett, care conduce 12 unitati de politie. Mediafax precizeaza ca varstele copiilor incep de la sase ani si aduc liderilor retelelor un venit anual de pana la 268 de milioane de euro, fiecare copil aducand circa 134.000 de euro pe an.

Potrivit Daily Mail, infractorii cumpara copiii de la familii sarace din Romania contra unei sume de circa 200 de euro, pe care ii vand apoi in Marea Britanie. "Fiind atat de mici este foarte dificil sa faci arestari fara a ajunge la adulti. Dar li se spune sa nu spuna nimic si doar sa intrebe de parinti, care apoi neaga orice legatura" cu situatia, potrivit unui ofiter care a vorbit sub protectia anonimatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.