Acesta este anotimpul dedicat vacantelor lungi si relaxante. Preturile mici, din afara sezonului, precum si lipsa aglomeratiei fac din aceasta perioada a anului una dintre cele mai nimerite pentru alegerea sejurului. Iata mai jos cateva destinatii perfecte pentru primavara, pentru un buget mic, pentru liniste si vreme tocmai potrivita.

Insulele ABC

Daca majoritatea insulelor din Caraibe devin extrem de “fierbinti” dupa luna aprilie – cand temperaturile cresc pana dincolo de limita suportabilitatii, cele trei insule care formeaza ABC-ul caraibean – Aruba, Bonaire si Curacao raman racoroase datorita pozitiei privilegiate - in sudul arhipeleagului, in afara frontului care favorizeaza temperaturile ridicate si precipitatiile insemnate. Plajele intinse cu nisip alb, vegetatia luxurianta, apa de o limpezime uimitoare precum si facilitatile hoteliere sau serviciile puse la dispozitia clientilor fac din aceste trei insule o destinatie perfecta pentru primavara. Mai ales datorita faptului ca ele sunt destul de diferite una de cealalta: Aruba are plaje generoase si hoteluri luxoase, Bonair este una dintre destinatiile de Top ale lumii pentru scufundari iar Curacao, mai mare decat celeltalte doua, ofera turistilor plaje, lux, traditii, o capitala cosmopolita si multa distractie ceva mai “urbana”

Amsterdam

Nu numai Amsterdamul, ci intreaga Olanda reprezinta o destinatie incredibil de frumoasa primavara. Daca vreti sa aveti o luna aprilie cu totul si cu totul deosebita atunci evadati cateva zile in timpul Paradei Florilor. In fiecare cea de-a patra luna a anului olandezii se pregatesc cu fast pentru acest eveniment care are loc in fiecare oras mare al tarii. Milioane de flori sunt expuse pe strazi, in magazine, in parcuri iar intreaga tara infloreste practic in mii de culori. Sute de maestri lucreaza timp de zile intregi pentru realizarea de tablouri, imagini sau obiecte realizate exclusiv din flori. Iar Amsterdamul, ca destinatie a libertatii, culturii si distractiei va va cuceri total.
Budapesta

Orasul de pe Dunare sau, asa cum este de multe ori supranumit de catre turistii indragostiti - “Parisul din Est” renaste o data cu natura. Daca nuantele de gri si negru au o pregnanta melancolica in timpul iernii, Budapesta devine orasul culorilor odata cu venirea primaverii. Dunarea isi schimba culoarea din cenusiu in albastru iar malurile raului si parcurile capitalei ungare se inveslesc si inversesc subit. Arhitectura impunatoare, stradutele linistite si cafenelele boeme sporesc farmecul acestui oras cu primavari nu foarte fierbinti, linistite, relaxante si racoroase.

Egipt

Pentru cei care doresc preturi mici dar vacante mari, Egiptul ramane alternativa perfecta. Cu doar cateva sute de euro veti vizita Tara Faraonilor in cea mai frumoasa perioada a sa. O recomandare: alegeti una dintre statiunile de la malul Marii Rosii. Preturile sunt mici, hotelurile de lux la preturi accesibile au gradini enorme cu vegetatie in explozie iar apa marii este perfecta pentru bai lungi si scufundari la adancime.