Cel putin 120 de romani au fost arestati, marti, in Spania, in cursul unei operatiuni internationale impotriva falsificarii si utilizarii frauduloase a cardurilor de credit, coordonata de Europol
Potrivit site-ului publicatiei L’Opinion de Murcia, arestarile au avut loc in Murcia, Valencia, Tarragona, Malaga, Huelva, Insulele Canare si Madrid, alte arestari avand loc in Irlanda si Romania. Printre suspectii retinuti in provincia Murcia se afla atat membri ai retelei de falsificare a cardurilor, cat si persoane care au folosit carduri false pentru a face cumparaturi.Potrivit Gardianul, toate persoanele retinute au fost transferate la Comisariatul Nord, unde sunt interogate, inainte de a fi puse la dispozitia procurorilor. Cei mai multi suspecti - 28 - au fost retinuti la Valencia, unde reteaua dispunea de zece locuinte si unde traiau trei dintre liderii acesteia. Cel putin sase dintre suspectii retinuti sunt femei, insa se pare ca majoritatea aveau numai misiunea de a masca activitatile barbatilor si nu erau direct implicate in falsificarea de carduri. Si agentii de politie din Alicante au arestat marti cel putin 15 romani la Benidorm, Caple, Alfaz del Pi, Rorrevieja si San Xavier (Murcia) si au confiscat echipamente utilizate pentru falsificarea cardurilor de credit.

Autoritatile de la Bucuresti sustin ca este vorba de 89 de romani, dar media spaniole („La opinion de Murcia“) vorbesc despre 120 de romani retinuti, dupa cum arata Cotidianul. Oricum, seful Politiei Romane, Gheorghe Popa, ne-a confirmat ca este cel mai mare grup de infractori romani arestati pina acum in strainatate. Organizatia era formata din grupuri strict specializate, fie pe falsificarea cardurilor, fie pe utilizarea acestora si scoaterea banilor. Ei au fost ridicati in noaptea de marti spre miercuri, simultan, din provinciile Valencia, Malaga, Huelva, Insulele Canare si Madrid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.