Povestea jurnalistilor romani rapiti in Irak pare a se apropia de final, dar lipsa unor informatii oficiale nu lasa loc decat speculatiilor. Interesant este insa faptul ca Ayman Asha, unul dintre apropiatii lui Omar Hayssam, a facut doua drumuri la Amman in mai putin de o saptamana fara ca cineva sa-l intrebe de sanatate. Dupa ce intr-o emisiune televizata Hayssam a lasat sa se inteleaga faptul ca va trimite pe cineva in Irak, Ayman Asha a fost considerat unul dintre negociatorii controversatului om de afaceri. Coincidenta sau nu, chiar a doua zi, pe 29 martie, Ayman Asha a plecat la Amman.

Acest fapt a fost speculat la data respectiva, insa nu a existat nici o reactie a autoritatilor sau a celui in cauza. In aceeasi zi, catre Irak, cu o alta cursa a plecat si Omar Mahmud, fratele lui Hayssam despre care se stie ca, la acea data, ar fi avut sprijinul autoritatilor romane. Despre acesta nu am mai putut afla nimic altceva, insa Ayman Asha a mai facut un drum la Amman pe 2 aprilie. Este foarte posibil ca cei doi sa fi fost monitorizati de serviciile secrete, dar si acest lucru ramane neconfirmat oficial.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.