Tot mai multi romani "uita" sa-si achite ratele la banca, facturile de telefonie sau de utilitati, iar tot mai multe companii castiga bani buni din recuperarea acestor datorii.
Daca in lumea interlopa personajul musculos este gata oricand sa sara la gatul datornicului, sa-l ameninte sau sa-l tortureze pentru recuperarea banilor, in "filmul" nostru el este inlocuit de un altul, scolit, care se ocupa cu acelasi lucru: colectarea si recuperarea creantelor. Cum recuperarea unei datorii de catre stat, companii sau persoane fizice este un proces lung si costisitor, consuma timp si de multe ori nervi, iar banii nu ajung intotdeauna in conturi, chiar daca justitia a dat sentinte definitive, iar executorii judecatoresti au ajuns la usa datornicului, pentru toate acestea putem angaja acum un recuperator. Urmand exemplul occidental, in tara noastra s-au infiintat firme care se ocupa exact de recuperarea si colectarea datoriilor. Iar pentru ca activitatea acestora da si rezultate nesperate, tot mai multe asociatii de proprietari apeleaza la serviciile lor.

Astfel, satule de lipsa caldurii si a apei calde din cauza rau-platnicilor, tot mai multe asociatii de proprietari apeleaza la recuperatori. In aproximativ 95% din cazuri, firmele reusesc sa recupereze sumele datorate. In prima faza, firma ii trimite datornicului o scrisoare in care il anunta ca ar fi bine sa plateasca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.