Sute de muncitori din Bangladesh sint angajati in fabrici sau in sectorul constructiilor in Romania sau in Polonia, tari care se confrunta cu un deficit de mina de lucru, dupa migrarea fortei de munca din aceste state in vestul Europei, au anuntat ieri autoritatile din Bangladesh.
"Circa 100 de muncitori au plecat deja in Romania. Este pentru prima data cind populatia noastra emigreaza in Europa de Est pentru a lucra in fabrici", a declarat Salim Reza, din cadrul agentiei guvernamentale pentru angajarea fortei de munca.

"Sintem pe punctul de a trimite sute de muncitori din domeniul constructiilor in Polonia, care se confrunta aparent cu un deficit de mina de lucru. A inceput un proces pentru plecarea muncitorilor spre Canada si spre alte tari dezvoltate", a adaugat el. Agentia de recrutare Al-Abbas International, care a descoperit posturile in Romania, apreciaza ca mii de muncitori din Bangladesh vor emigra spre aceasta tara europeana in urmatoarele luni, pentru a fi angajati in sectorul public sau constructii. Potrivit autoritatilor de la Dacca, Romania sau Polonia se confrunta cu o penurie de muncitori locali, care au emigrat in Marea Britanie, Spania sau Italia, pentru salarii mai mari. Bangladesh, tara din Asia de Sud cu o populatie de 144 de milioane de locuitori, este unul dintre cele mai sarace state din lume, 40 la suta din populatia sa traind cu mai putin de un dolar pe zi. Aproximativ cinci milioane dintre cetatenii din Bangladesh au emigrat in circa 100 de tari, in special din Golful Persic si sud-estul Asiei, insa majoritatea detin locuri de munca fara nici o calificare. In 2007, ei au trimis totusi familiilor lor suma-record de 6,56 miliarde de dolari, care constituie peste jumatate din totalul exporturilor acestei tari.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.