Studentii la zi in ani intermediari care au maximum 28 de ani pot cistiga un salariu intre 7 si 12 dolari pe ora.
Studentii care nu vor sa isi petreaca vacanta de vara anul acesta acasa si care vor sa cistige bani si sa viziteze SUA se pot inscrie pentru programele de tip Work and Travel. Ofertele contin locuri de munca in domenii cum ar fi turism sau servicii, in mai multe state americane, ca de exemplu California, Nevada, Florida, Maryland, Hawaii, New Jersey. Ei pot lucra in hoteluri, restaurante, cazinouri, malluri, supermarketuri, aqua parcuri, parcuri de distractii, majoritatea posturilor oferite fiind de tip entry level. Adica ospatar, debarasator, receptioner, casier, vinzator, ajutor bucatar, spalator de vase, camerista, bell-boy, ajutor la curatatorie.

Salariile pe care le pot cistiga in cele trei luni de munca in America variaza intre sapte si 12 dolari pe ora, ceea ce le da tinerilor posibilitatea ca la finalul verii sa stringa sume cuprinse intre 3.000 si 8.000 de dolari, spune Suzanne Nuridsany, directorul IcepWorld Romania, una dintre companiile care intermediaza astfel de programe Work and Travel. Tinerii care vor sa intre in programul de munca peste Ocean trebuie sa indeplineasca o serie de conditii. Mai exact, ei trebuie sa aiba virste cuprinse intre 18 si 28 de ani, sa fie studenti la zi, la o universitate de stat sau particulara acreditata de statul roman, dar trebuie sa aiba si o situatie scolara buna, in afara de cunostintele de limba engleza care sa le permita sa lucreze in SUA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.