Doar o mica parte dintre apelurile la numarul unic raporteaza urgente critice.
Majoritatea persoanelor cunosc situatiile de urgenta in care se apeleaza numarul unic 112, dar sint si oameni care ar apela acest numar pentru a anunta pierderea portofelului, deranjamente de telefonie mobila sau ca au ramas fara benzina, potrivit unui sondaj prezentat luni. Majoritatea apelurilor legitime au fost pentru solicitarea ambulantei (63,9%), urmate de cele pentru anuntarea accidentelor, semnificativa fiind reducerea procentului celor care au sunat din curiozitate, de la 19,6% in 2006 la 2,9% in 2007. Studiul a fost realizat de Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate in noiembrie 2007 pe un esantion de 1.218 persoane, reprezentativ la nivel national, cu o marja de eroare de 3%, la interval de incredere de 95%.

Pe de alta parte, peste 90 la suta dintre apelurile la 112 sint false, cele mai grave fiind cele care solicita mijloace de interventie pentru actiuni imediate inexistente, a declarat subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.