Aproximativ 15 zone din Bucuresti din sectoarele 2, 3 si 6 vor deveni parcuri anul acesta, potrivit unui proiect al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB). Amenajarea va costa municipalitatea intre cinci si zece milioane de euro. Cele mai multe noi spatii verzi vor aparea in sectorul 6, unde municipalitatea va amenaja noua parcuri. In sectorul 2, patru zone vor deveni verzi, iar in sectorul administrat de Liviu Negoita, doua parcuri vor fi gata pina la sfirsitul anului. Sectorul 5 nu este trecut pe lista de investitii a PMB chiar daca sta cel mai prost in ceea ce priveste spatiul verde pe cap de locuitor.

De asemenea, vor fi inlocuiti si o mare parte din copacii existenti. „Proiectul prevede plantarea a 200.000 de platani si artari canadieni. Am ales aceste soiuri pentru ca sint rezistente. Se va renunta la plantarea plopilor pe motiv ca nu sint rezistenti“, a explicat Razvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei.

Bucurestiul a inregistrat de-a lungul timpului o diminuare a spatiilor verzi cu 50%, suprafata de spatiu verde care ii revine fiecarui bucurestean fiind sub 10 metri patrati. Normele internationale recomanda 26 mp de spatiu verde pe cap de locuitor. Bucurestenii care locuiesc in sectorul 2 beneficiaza de 10,51 mp de spatiu verde pe cap de locuitor, cei care locuiesc in sectorul 5 au parte doar de 6,6 mp de spatiu verde, in timp ce bucurestenilor din sectorul 6 le revin 9,16 mp, iar celor din sectorul 4, aproximativ 9,06 mp de spatiu verde pe cap de locuitor.