Recursul prin care avocatii lui Omar Hayssam au atacat hotararea de arestare preventiva a omului de afaceri sirian va fi judecat luni, 11 aprilie, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti.

Aparatorii afaceristului vor incerca sa-i convinga pe judecatori ca nu se justifica incarcerarea clientului lor pentru fapte vechi de patru ani. De cealalta parte, procurorii Parchetului General vor pleda pentru mentinerea lui Hayssam dupa gratii, pe motiv ca ar prezenta pericol pentru ordinea publica si ca fi incercat influentarea unor martori in timpul cercetarilor.

Hotararea pe care Curtea de Apel o va lua luni este definitiva cu privire la starea de libertate sau de detentie a sirianului pentru urmatoarele 24 de zile. Retinerea afaceristului era anuntata marti seara, ca niciodata, nu de Parchet, ci de purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu. Declaratia cu pricina facea o legatura clara intre rapirea celor trei ziaristi romani si masura luata impotriva lui Omar Hayssam.

Numai ca importanta captura, care parea sa faca parte direct din solutionarea crizei rapirii jurnalistilor, s-a dovedit a fi doar o retinere pentru inselaciune si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, fapte petrecute in anul 2001 si de care Parchetul stia din 2003. Acuzatia de terorism adusa lui Hayssam si neinvocata pentru incarcerarea sa a ramas deocamdata o simpla cercetare prealabila inceputa de Parchetul General.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.