De Valentine’s Day, operele a peste 70 de artisti contemporani vor fi puse in vanzare, in scop caritabil, la licitatia de la filiala newyorkeza a casei Sotheby’s
Organizata din initiativa solistului trupei U2, Bono, si a artistului Damien Hirst, licitatia in beneficiul Fondului Mondial de sustinere a luptei anti-SIDA in Africa, pusa sub semnul culorii rosii (RED Auction), a beneficiat de donatiile unor importanti creatori contemporani din intreaga lume.
Ideea acestei actiuni caritabile a fost lansata cu doi ani in urma, iar o buna parte din operele oferite au fost create special pentru Valentine's Day.

Pretul operelor de arta contemporana a crescut, in ultimii 11 ani, de peste patru ori, conform indexului pietei de arta. In aceste conditii, rezultatul scontat al acestei licitatii, care propune 83 de piese (pictura, sculptura, fotografie), va fi de 21 - 29 milioane de dolari.

Toate creatiile donate au fost expuse, din 4 februarie, la galeria Gagosian din New York. Deschisa in 1979 de Larry Gagosian, galeria este una dintre cele mai importante din lume si face parte dintr-un lant de sapte spatii de expunere situate in New York, Londra si Roma, construite dupa proiectele unor renumiti arhitecti.
Sunt prezentate aici sapte lucrari semnate de Damien Hirst, dintre care un cabinet plin cu medicamente a fost estimat la 7 milioane de dolari, altele donate de Takashi Murakami, Andreas Gursky,
Jeff Koons, a carui lucrare, "Inima rosie", a obtinut, in noiembrie, pretul-record de 23,6 milioane de dolari, Georg Baselitz, Mike Craig-Martin s.a.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.