Secretarul de stat in Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Lucia Ana Varga, a declarat, vineri, la Arad, ca pentru acest judet se vor aloca, in acest an, peste 5 milioane de euro pentru lucrari de aparare impotriva inundatiilor, transmite corespondentul NewsIn.

Prezenta la Arad pentru a verifica starea lucrarilor de aparare impotriva inundatiilor, Lucia Ana Varga a spus ca pentru acest judet exista programele multianuale prioritare de mediu si gospodarire a apelor, ce contin obiective de investitii in infrastructura de mediu, care se vor executa in perioada 2007-2013.

„Pentru judetul Arad se vor aloca peste 19,5 milioane de lei, adica peste 5 milioane euro, in lucrari de aparare impotriva inundatiilor, numai in anul 2008. Astfel, se vor finaliza in acest an amenajarea vailor Halmagel, Sighisoara si Nides si se va realiza indiguirea raului Mures in dreptul localitatii Bodrogul Vechi. Pentru Bodrogul Vechi s-au alocat 2,8 milioane de lei din bugetul ministerului“, a declarat Lucia Ana Varga.

Secretarul de stat in Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a mai afirmat ca la nivel national exista un buget de peste 600 de milioane de lei (200 milioane euro) pentru lucrari de aparare impotriva inundatiilor.
Lucia Ana Varga a declarat ca in urma verificarilor efectuate de reprezentantii ministerului, in toamna anului trecut, s-a constatat ca multe cursuri de apa din intravilan erau prost intretinute, cu albiile obturate de deseuri lemnoase si menajere, reprezentand un pericol real pentru populatie, in caz de viituri. „Revine in sarcina autoritatilor locale sa salubrizeze cursurile de apa de pe raza localitatilor si sa-si constituie stocuri minime de materiale si mijloace de aparare impotriva inundatiilor, pentru a evita producerea pagubelor si pierderile de vieti omenesti“, a a sustinut secretarul de stat. Prefectul judetului Arad, Gavril Popescu, a declarat, vineri, ca in municipiu au fost identificate 57 de constructii ridicate in zone inundabile, pe cursul raului Mures.

Secretarul de Stat in Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Lucia Ana Varga a verificat, vineri, starea lucrarilor de aparare impotriva inundatiilor, in localitatile aradene Zerind si Halmagel, avand in vedere prognoza meteorologica pentru luna martie, care prevede depasiri ale cantitatilor normale de precipitatii in unele regiuni ale tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.