Agrostar a informat, vineri, ca nu accepta propunerea Ministerului Agriculturii de subventionare cu un leu a unui litru de motorina, iar programul actiunilor sindicale privind protestele din luna martie va ramane neschimbat pana cand Guvernul nu va gasi solutii pentru reducerea pretului la motorina.

"Federatia Agrostar apreciaza disponibilitatea ministrului agriculturii Dacian Ciolos de a gasi solutii si oportunitati pentru rezolvarea solicitarilor noastre in ceea ce priveste sprijinul financiar pentru legumicultori si pomicultori, dar oferta pentru micsorarea pretului la motorina de un leu este de neacceptat in conditiile in care pretul la ingrasaminte si la samanta pentru culturile de primavara au atins cote inimaginabile", se precizeaza in comunicatul remis de Agrostar, vineri, pentru NewsIn.

Agrostar a solicitat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) reducerea pretului la motorina pentru agricultura cu 50%, precum si majorarea subventiilor acordate pentru sectorul zootehnic si vegetal.
"Decizia federatiei ramane ferma. Pana cand Guvernul nu va gasi solutii de reducere a pretului la motorina, actiunile sindicale programate in luna martie se vor desfasura conform programului stabilit, respectiv pichete la MADR, precum si miting la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles", se arata in comunicatul Agrostar.

Presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Marcel Cucu, a declarat, joi, pentru NewsIn, ca reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) nu au acceptat solicitarea producatorilor agricoli de eliminare a accizei pentru motorina, dar au recomandat cresterea subventiei acordate de catre MADR.

Secretarul de stat in MADR, Gheorghe Albu, a declarat, recent, pentru NewsIn, ca sprijinul financiar pentru motorina nu va fi majorat, insa fermierii vor beneficia de o subventionare de pana la 30 % pentru dobanda aferenta unui credit agricol.
Practica subventionarii agriculturii, prin diminuarea accizei pentru motorina, este uzuala in Uniunea Europeana si acceptata de legislatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.