Obezitatea ar putea fi consecinta unor tulburari la nivelul creierului. Pofta de mancare nu mai este tinuta sub control si apare obezitatea.
Testele realizate in laborator au indicat ca animalele cu tendinte de obezitate prezentau modificari ale acelor portiuni ale creierului care sunt raspunzatoare de apetit. Cercetatorii americani au descoperit ca aceste modificari se concentrau in hipotalamus, determinand o scadere a reactiei hormonului leptina, care suprima senzatia de foame si regleaza rezervele de grasime ale corpului. Diferentele inregistrate in dezvoltarea neurologica a acestor animale este observabila inca din primele saptamani de viata, subliniaza Sebastien Bouret, cercetator la Universitatea California de Sud, unul dintre co-autorii acestui studiu.

"Rezultatele cercetatorilor arata ca obezitatea poate fi pre-programata in creier inca din primele stadii ale evolutiei sarcinii", precizeaza Sebastien Bouret. Animalele de laborator folosite in aceasta cercetare ar putea fi un bun exemplu pentru studierea obezitatii la om.

Totusi, cercetatorii recomanda in continuare un stil de viata echilibrat, bazat pe alimentatie sanatoasa si exercitii fizice zilnice pentru a evita depunerea tesutului adipos.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.