15 studenti din Iasi au fost transportate la Spitalul de Urgenta Sf. Ioan cu afectiuni cardiace si neurologice, cauzate de consumul excesiv de cafea si tutun, dar si de consumul de energizante combinate cu medicamente.
Se stie ca sesiunea este perioada cea mai stresanta din viata de student, mai ales daca in timpul semestrului tinerii nu acorda prea mult timp invatatului. Pentru ca examenele bat la usa unul dupa altul, multi dintre ei se indoapa cu cafea si nicotina pentru a alunga somnul si pentru a da gata materia in timp record. La Iasi, din cauza abuzului de cafea si tutun, in ultimele zile, 15 studente au fost transportate la Spitalul de Urgente Sf. Ioan. Medicii sunt obisnuiti deja ca in perioada sesiunii sa aiba astfel de pacienti, deoarece studentii, pe fondul oboselii, al consumului exagerat de cafea si nicotina, ajung la spital cu afectiuni cardiace si neurologice. In plus, ei consuma in exces si bauturi energizante pe care le combina cu diverse medicamente, dar reteta nu le aduce decat chinuri. Ei ajung in cele din urma la spital si-si asigura o restanta in toamna. Medicii le recomanda studentilor mare prudenta in utilizarea medicamentelor sau a energizantelor si ii sfatuiesc sa adopte un regim sanatos de viata. Chiar cu riscul unor restante. Ceea ce nu stiu studentii este ca a bea cafea in cantitati imense nu ajuta decat la alungarea somnului, neavand nici un efect asupra performantelor intelectuale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.