In 2007, Bucurestiul a „otravit” Dambovita cu aproape 370 de milioane de metri cubi de ape uzate
Apele uzate ale Capitalei sunt una dintre cele mai mari poluatori ai Dunarii. Neavand statie de epurare, 80% din dejectiile si apele uzate ale Bucurestiului ajung in Dambovita. Mai departe, aceasta se varsa in Arges, apoi in Dunare. Potrivit Administratiei Nationale Apele Romane (ANAR), volumul de ape uzate industriale evacuate in Dambovita a scazut in ultimii 4 ani, ca urmare a diminuarii activitatii industriale in oras. Dar tot nu este suficient. Cel mai mare poluator al apelor Dambovitei ramane populatia. Anul trecut, volumul apelor uzate evacuate in rau a fost peste 368 de milioane de metri cubi. Fluxul deversarii este de 20 de metri cubi de murdarie pe secunda, raportat la 2.000 de locuitori.

Si mai exista o problema: desi cantitatea metalelor grele din Dambovita a scazut destul de mult in ultimii ani, in schimb apele acesteia contin cantitati alarmante de nutrienti (azot si fosfor), cu mult peste limitele admise. „Asa, au aparut microorganisme specifice, care traiesc doar in medii poluate, in ape cu incarcatura organica puternica”, ne-a explicat Ana Maria Tanase, purtator de cuvant ANAR.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.