Zeci de titluri de proprietate zac in sertarele primariilor din judetul Timis de peste zece ani ca urmare a faptului ca cei indreptatiti nu vin sa le ridice, transmite corespondentul NewsIn.

Prefectul de Timis a anuntat, recent, ca in fiecare saptamana va face public numarul titlurilor de proprietate pe care le va inmana oamenilor din localitatile judetului Timis.

„E o problema legata de faptul ca sunt primarii in care titlurile desi au fost transmise de Prefectura si de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Timis, nu au fost ridicate. Ori indiferenta unor functionari care nu anunta cetatenii sa vina sa le ridice, desi e obligatoriu prin lege sa o faca, ori cetatenii nu locuiesc in acea zona si se deplaseaza mai tarziu ori sunt persoane care au renuntat la aceste titluri si vor fi ridicate de persoanele care au dreptul. Exista astfel de situatii in aproape fiecare localitate, in care ele nu au fost ridicate si de zece ani, cazurile nu trebuie generalizate”, a declarat prefectul Ovidiu Draganescu.

El a luat si masuri. „Ca sa vad si eu situatia reala am decis sa ma deplasez la aceste etape, la inmanarea titlurilor catre cetateni. Astazi merg sa inmanez la Buzias, 50 de titluri de proprietate locuitorilor din zona”, a spus Draganescu.

Saptamana trecuta, prefectul isi exprima nemultumirea vizavi de faptul ca zeci de titluri de proprietate din judet ajung pe mana "samsarilor" de terenuri, care cumpara in avans adeverintele prin care s-au validat cererile de retrocedare.

"Sunt foarte multe titluri de proprietate, cu zecile, care atunci cand ajung la primarii sunt ridicate doar de o persoana care intre timp a obtinut promisiuni de vanzare-cumparare de la persoanele care au obtinut acele titluri de proprietate. Sunt multe asemenea cazuri, dar justitia a declarat legale aceste promisiuni, asadar atunci cand persoana indreptatita este validata primeste o adeverinta si acea adeverinta poate fi vanduta prin promisiunea de vanzare-cumparare. Este o adevarata piata cu aceste adeverinte in Timis", a declarat prefectul, recent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.