Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Dr.Tr.Severin au depistat, miercuri dimineata, doi mehedinteni care au introdus ilegal in tara, prin zona deversoarelor Hidrocentralei Portile de Fier I, 2.500 de pachete de tigari netimbrate, achizitionate din magazinele duty-free.

„In cadrul unei actiuni de combatere a traficului de tigari, in data de 06.02.2008, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Dr.Tr.Severin al IJPF Mehedinti au oprit in trafic, la intrarea in localitatea Gura Vaii, pe conducatorul unui autoturism suspectat ca se ocupa cu traficul ilicit de tigari netimbrate. La controlul autoturismului apartinand lui Emanuel I., in varsta de 27 de ani, din localitatea Drobeta Turnu Severin, s-a gasit cantitatea de 2.500 de pachete de tigari marcile Brass, Maiwand si Kim, pentru care barbatul nu avea acte de provenienta a marfii“, a declarat puratorul de cuvant al IJPF Mehedinti, comisarul sef Valeriu Pera.

In urma verificarilor efectuate de catre oamenii legii, s-a stabilit ca Emanuel I., impreuna cu Ioan P., in varsta de 30 de ani, profitand de faptul ca sunt angajati ai unei societati comerciale de asigurari care isi desfasoara activitatea in PTF Portile de Fier I, cumparau tigari din magazinele duty-free si le aruncau in zona deversoarelor Hidrocentralei Portile de Fier I. De aici, tigarile erau recuperate de un angajat al hidrocentralei si transportate in afara societatii, unde erau predate celor doi, care urmau sa le comercializeze pe piata neagra din Dr.Tr.Severin.

Politistii de frontiera continua verificarile in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate, cei doi mehedinteni fiind cercetati pentru initierea unui grup infractional organizat si contrabanda. Intreaga cantitate de tigari in valoare de 2.500 de euro a fost indisponibilizata in vederea confiscarii.
De la inceputul anului 2008, politistii de frontiera mehedinteni au confiscat 10.797 pachete de tigari de contrabanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.