Circulatia pe Valea Oltului - DN 7, drum ce leaga Sibiul de Rm. Valcea, in apropierea localitatii Lazaret, se desfasoara pe un singur fir, alternativ, in urma caderilor de bolovani de pe versantii muntilor de marti seara, transmite corespondentul NewsIn.

Pe carosabil au ajuns marti seara circa 20 de tone de bolovani, soseaua fiind curatata de lucratorii Sectiei Drumuri Nationale Sibiu, District Selimbar. Drumarii au actionat cu doua camioane si un excavator. Caderile sporadice de bolovani de pe versantii muntilor au continuat si noaptea. Drumarii au adunat peste noapte de pe sosea o jumatate de metru cub de pietre.

"Carosabilul este degajat si curatat, insa, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, la aceasta ora, traficul se desfasoara alternativ pe un singur sens de deplasare. In zona, sunt montate indicatoare rutiere care reglementeaza temporar circulatia rutiera. De asemenea, au fost montate semafoare temporare, astfel ca de astazi (miercuri, n.r.)circulatia este dirijata prin semafoare si indicatoare", a precizat miercuri Luciana Baltes, purtator de cuvant Inspectoratul Judetean de Politie Sibiu.

Chiar daca traficul in zona a fost rectrictionat, circulatia se desfasoara in conditii bune. Potrivit reprezentantilor Sectiei Drumuri Nationale Sibiu exista posibilitatea ca in urmatoarele ore sa se reia traficul in conditii normale, pe doua benzi. Decizia aceasta se va lua insa doar dupa reevaluarea situatiei si a riscurilor din zona.

Caderile de pietre din apropierea localitatii Lazaret au urmat celor inregistrate tot pe Valea oltului, luni seara in apropierea localitatii Brezoi. Din acest motiv, politistii recomanda conducatorilor auto sa circule cu prudenta pe DJN 7 si sa reduca viteza in zonele semnalizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.