O firma specializata in servicii de management al riscului va investiga cauzele incendiului de ieri de la rafinaria Petrobrazi, de linga Ploiesti.
Compania Petrom, parte a grupului austriac de petrol si gaze OMV, a contactat firma norvegiana Det Norske Veritas (DNV) pentru a investiga cauzele si conditiile in care a izbucnit ieri-dimineata incendiul de la rafinaria Petrobrazi, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvint al companiei, Dan Pazara. Acesta a mai spus ca Petrom va deschide o investigatie, impreuna cu autoritatile romane, privind conditiile in care a avut loc incendiul, in urma careia vor fi stabilite cauzele si pagubele produse de incendiu. Firma norvegiana DNV asigura servicii in industrii precum petrol, gaze naturale, energie, petrochimie, sanatate, IT, industria alimentara si auto.

In dimineata zilei de marti a izbucnit un incendiu la doua dintre rezervoarele Petrobrazi de motorina si aditivi pentru motorina. Focul s-a extins ulterior la un alt rezervor de carburanti pentru aviatie. „Azi-dimineata (n.red.-marti), in jurul orei 5.00, a izbucnit un incendiu la trei rezervoare din cadrul rafinariei Petrobrazi. In jurul orei 9.00, focul a fost stins in totalitate. Nu au existat raniti sau victime. Activitatea rafinariei nu a fost intrerupta de acest incident“, se arata intr-un comunicat al Petrom.

Pentru stingerea flacarilor au intervenit peste 50 de pompieri ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, care au reusit sa stinga incendiul la primul rezervor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.