Zeci de galateni s-au alaturat actiunii initiate de asociatia Automobil Clubul Roman (ACR), de actionare in instanta a statului roman pentru recuperarea taxei de prima inmatriculare, iar alte cateva sute s-au adresat la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) pentru recuperarea taxei.

De la inceputul acestui an, zeci de galateni s-au adresat filialei ACR din Galati, care si-a anuntat disponibilitatea de a oferi asistenta si consultanta juridica gratuita proprietarilor de autovehicule in vederea recuperarii banilor achitati cu titlu de taxa de prima inmatriculare, transmite corespondentul NewsIn. O parte dintre ei si-a finalizat deja dosarele de trimitere in judecata a statului roman, iar actele lor urmeaza a fi trimise la Bucuresti, pentru a fi verificate de juristii ACR, inainte de a fi depuse la instanta.

"In momentul de fata, avem 50 de dosare finalizate. 30 dintre acestea apartin membrilor ACR si vor fi trimise, cel mai tarziu maine (miercuri, n.r.), la Bucuresti, pentru a fi supervizate de juristii nostri. Dupa aceea, dosarele se vor intoarce la Galati, unde vor fi depuse la instanta de contencios administrativ. Celelalte 20 de dosare complete apartin unor cetateni care nu sunt membri ACR, dar care au beneficiat de consultanta gratuita pentru intocmirea actelor. Ei vor continua actiunea cu ajutorul unor avocati pe care ii vor angaja", a declarat, marti, directorul filialei ACR Galati, Sorin Bors.

In afara de cei 50 de galateni care si-au finalizat dosarele de trimitere in judecata a statului roman, mai sunt alte aproape 40 de persoane care s-au adresat ACR pentru a afla care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze pentru a incepe un proces similar, a precizat directorul ACR Galati.

Sorin Bors a explicat ca pot beneficia de consultanta juridica gratuita pentru intocmirea dosarelor toti cetatenii, chiar daca sunt sau nu membri ACR. De asistenta juridica pe durata procesului pot beneficia, insa, numai membrii asociatiei automobilistilor, indiferent de vechime.

Actiunea initiata de ACR nu face decat sa sporeasca presiunea facuta de societatea civila din Romania asupra Guvernului, in scopul retragerii taxei de prima inmatriculare, considerata abuziva si discriminatorie de catre oficialii ACR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.