"Pataniile" fotoreporterului Gheorghe Neamtu de la cotidianul "Flacara Iasiului" au inceput imediat dupa ce publicatia la care el lucreaza a inceput sa dezvaluie matrapazlacurile unor oameni de afaceri certati cu legea. Este vorba de datorii la stat de peste 650 miliarde lei, de inginerii financiare in scopul fraudarii statului roman, la care se adauga infiintarea unui "serviciu de informatii secret", pentru monitorizarea oamenilor politici, de afaceri, alesilor locali si magistratilor.

Pentru ilustrarea anchetelor, fotoreporterul a fost trimis, la sfarsitul saptamanii trecute, la sediul SC Trust Constructii SA, pentru realizarea mai multor fotografii. Dupa ce paznicul a dat "alarma", Gheorghe Neamtu s-a vazut flancat de trei indivizi, coborati din masina societatii respective. I-a fost smulsa camera de fotografiat si a fost urcat, impotriva vointei sale, in autoturism.

Dus la sediul firmei, a fost interogat, amenintat si fortat sa dea o declaratie, precum ca nu va mai veni sa pozeze la respectiva societate. Chiar si dupa eliberare, fotoreporterul nu a scapat de probleme, deoarece i s-a facut o vizita acasa, in mijlocul noptii, cand i s-a adus aminte sa nu faca sau sa zica ceva, intrucat i se cunoaste adresa si poate fi "rupt in bataie". Redactia de la "Flacara Iasiului" solicita sprijinul institutiilor abilitate sa ia masurile ce se impun.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.