Incendiul izbucnit marti dimineata la cele trei rezervoare ale rafinariei Petrobrazi nu s-a soldat cu victime, iar activitatea rafinariei nu a fost intrerupta de acest incident, potrivit datelor oferite marti agentiei NewsIn de biroul de presa al Petrom.

"Azi dimineata, in jurul orei 5, a izbucnit un incendiu la trei rezervoare din cadrul rafinariei Petrobrazi. In jurul orei 8.30 incendiul a fost stins la doua dintre rezervoare, iar la al treilea se afla sub control (n.r. ora 11:00). Nu au existat raniti sau victime, s-a intervenit prompt, iar situatia este stabila. Multumim Inspectoratului de Urgenta si brigazilor de pompieri care au raspuns apelului nostru si au intervenit cu profesionalism. Activitatea rafinariei nu a fost intrerupta de acest incident", informeaza Petrom in comunicat.

In jurul orei 10:30, inca se lucra pentru racirea rezervoarelor si pentru evacuarea motorinei din ele, pentru a inlatura pe cat posibil orice risc de reaprindere, potrivit afirmatiilor generalului Vladimir Secara, coordonatorul acestei interventii din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, care a adaugat ca din cele 5.000 de tone de motorina aflate in cinci rezervoare au ars in incendiu 300 de tone.
Pagubele materiale nu pot fi inca estimate, iar cauzele incendiului urmeaza a fi stabilite de o echipa de criminalisti de la Inspectoratul Judetean de Politie Prahova.

Trei rezervoare pline cu motorina si aditivi de la rafinaria Petrobrazi s-au aprins, marti dimineata, din cauze deocamdata necunoscute, pentru stingerea flacarilor fiind aduse peste 40 de masini ale pompierilor - 30 de la ISU Prahova si 12 de la Bucuresti. Alte trei rezervoare se afla situate in apropierea locului in care a izbucnit focul.

Prefectul de Prahova, Alexandri Nicolae, a declarat, marti dimineata, ca incendiul a izbucnit in jurul orei 5.00, iar pompierii au reusit sa-l izoleze o ora mai tarziu. Potrivit pompierilor, flacarile au fost stinse doar la unul dintre rezervoare, in timp ce la celelalte douat incendiul a fost doar izolat si tinut sub control.

Prefectul Nicolae Alexandri a declarat ca, in jurul orei 5:00, s-a primit un apel la numarul unic de urgenta 112 care a anuntat izbucnirea incendiului la rafinarie. Pana la venirea autospecialelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, pentru stingerea focului s-a intervenit cu fortele proprii ale rafinariei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.