ONU face bugetul luptei cu schimbarile de climat, iar expertii internationali calculeaza cu cit va creste nivelul marilor in acest secol
Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a estimat intr-un raport recent ca investitiile globale pentru urmatorii 20-25 de ani in lupta cu schimbarile climatice s-ar plasa intre 15 si 20 de mii de miliarde de dolari, pentru surse ecologice de producere a energiei. Aceste cifre sint menite sa ajute cele 192 de tari implicate in extinderea Protocolului de la Kyoto sa se pregateasca pentru dezbaterea pe teme de climat de la mijlocul lui februarie. Milionarul britanic Richard Branson, care e hotarit sa investeasca masiv in biocombustibili, va fi un oaspete de onoare al intrunirii. Momentan, industria energetica globala cheltuieste in jur de 300 de milioane de dolari anual pentru noi uzine, retele de transmisie si alte investitii, arata publicatia „LiveScience“.

Tratatul ce urmeaza sa fie adoptat, care va stabili reduceri masive in ceea ce priveste emisiile poluante, va intra in vigoare in 2012, data expirarii celui de la Kyoto. Acesta stipula ca 37 de tari industriale trebuie sa reduca cu cite 5% in medie emisiile cu gaze de sera. Reflectoarele sint pironite in mare parte asupra Statelor Unite, singura mare natiune industriala ce respinge noul tratat, multi asteptind cu sufletul la gura anul viitor, cind un nou presedinte va sosi la Casa Alba.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.