Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca anunta peste 20.000 de posturi vacante saptamina aceasta.
Oferta Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) contine doar aproximativ 1.000 de posturi destinate absolventilor de studii superioare din totalul de peste 20.000 de joburi disponibile. In schimb, la mijlocul lunii ianuarie, s-au pus la bataie doar aproximativ 9.000 de locuri de munca, adica mai putin de jumatate fata de aceasta perioada. Elena Baboi, director piata muncii la ANOFM, spune ca aceasta crestere se datoreaza atit „burselor de locuri de munca organizate in acest interval“, dar si faptului ca „vine primavara si angajatorii, mai ales cei din constructii de drumuri si poduri, acolo unde cresterea este semnificativa, incep recrutarile“.

Dintre joburile scoase la concurs in aceasta saptamina pentru absolventii de studii superioare, aproape jumatate sint destinate inginerilor, cum ar fi cei din constructii civile, industriale si agricole, electrotehnisti, electronisti, celor din transporturi, telecomunicatii si inginerilor din constructii, instalatii. Alte pozitii de absolventi de studii superioare vizeaza posturile de asistent medical generalist, contabil, consilier financiar-bancar, jurisconsult, director economic, educatoare, arhitect cladiri, medic specialist, profesor in invatamintul gimnazial.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.