Sindicalistii, despre protestul ilegal de vineri, soldat cu trenuri oprite: „Faptele trebuie demonstrate“.
Angajatii CFR vor putea intra, peste doua saptamini, in greva generala legala, daca in urma negocierilor mediate de Ministerul Muncii nu se va ajunge la o intelegere, sustine secretarul general al Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Radmilo Felix. Sindicatele vor sesiza astazi administratiile celor trei companii feroviare cu privire la declansarea conflictului de interese, urmind apoi toti pasii legali pentru declansarea unui conflict de munca. Declaratia a venit dupa ce vineri 1.800 de angajati au incetat lucrul „din proprie initiativa“. Trei sferturi din traficul feroviar a fost paralizat timp de trei ore, ca urmare a unui protest pe care liderii sindicali nu si-l asuma.

Ministrul Ludovic Orban a spus ca oprirea circulatiei trenurilor nu a fost o miscare spontana de protest, pentru ca a debutat simultan in toata tara si a fost reluata tot simultan, la aceeasi ora, adaugind ca aceasta forma de protest este ilegala. Ministrul Transporturilor a precizat ca este imposibil de crezut ca aproximativ doua mii de angajati au comunicat intre ei astfel incit sa-si sincronizeze incetarea si reluarea activitatii simultan. In opinia ministrului, refuzul indeplinirii obligatiilor de serviciu de catre o parte a angajatilor celor trei companii de cai ferate a fost coordonat de liderii sindicali. El a adaugat ca, in acest sens, declaratiile liderilor sindicali sint elocvente. In replica, Radmilo Felix a spus ca acuzatiile lui Orban referitoare la implicarea liderilor de sindicate sint „speculatiile dinsului“ si ca nu are nici o dovada in acest sens.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.