Taxa auto a fost invinsa pentru a treia oara in Instanta. Presedintele Judecatoriei Botosani a castigat in instanta banii platiti pentru taxa de prima inmatriculare, informeaza Antena3.

Liliana Poelinca a solicitat in instanta restituirea sumei de 6.287 de lei, reprezentand taxa auto platita pentru un autoturism Audi A4. Numai in ultimele doua luni, la Administratia Financiara Botosani au fost inregistrate 12 solicitari de restituire a taxei de prima inmatriculare, in valoare totala de 150.000 de lei. Acesta nu este insa primul caz in care instanta decide returnarea contravalorii taxei auto.

Primul roman care a si-a castigat valoarea taxei auto in instanta a fost un barbat din Arad, in decembrie 2007. Tribunalul Arad i-a dat atunci castig de cauza, motivand ca regimul juridic este discriminatoriu pentru autovehiculele aduse in Romania din comunitatea europeana, de vreme ce acestea au fost deja inmatriculate.

In al doilea proces, instanta din Targu Mures i-a dat dreptate unui avocat, care a constestat faptul ca i s-a cerut o taxa de 3.000 de euro pentru o masina second-hand cumparata din Germania. A dat in judecata administratia financiara si a castigat, arata de asemenea Antena3.

In contextul discutiilor despre taxa auto, Realitatea TV a lansat campania "Taxa lor, banii tai”. Campania Realitatea TV are ca scop informarea cetatenilor in legatura cu taxa auto si posibilitatile legale de recuperare a banilor platiti.

Conform unui comunicat de presa, Realitatea TV mentioneaza un numar impresionant de persoane care s-au declarat nemultumite din cauza taxei auto.

Reactia fara precedent a telespectatorilor Realitatea TV, care au trimis peste 7.000 de mesaje la adresa de e mail taxaauto@realitatea.net , a determinat postul de televiziune sa oficializeze nemultumirea de masa printr-o adresa catre autoritati.

Fiecare roman poate completa on-line petitia impotriva taxei auto pe site-ul Realitatea TV http://www.realitatea.net/ petitie sau poate astepta ca Andrei Gheorghe alaturi de caravana Realitatea TV sa ajunga la el in oras.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.