Acestia sunt acuzati de uciderea lui Hari Bacanu, batut cu bestialitate, impuscat in gura si incendiat
Trei barbati au fost retinuti in cazul taximetristului impuscat in gura si incendiat saptamana trecuta, in apropierea localitatii constantene Deleni, fiind acuzati de omor deosebit de grav si talharie. Cei trei au fost prinsi ieri in Constanta. Si-au recunoscut faptele, dar fiecare are o alta versiune a celor intamplate.
Politistii spun ca cei trei au ales un taximetrist oarecare pe data de 24 ianuarie din centrul municipiului si i-au cerut sa-i la duca la Independenta. Pe drum i-au cerut soferului sa opreasca si au inceput sa-l loveasca, unul l-a lovit cu pumnii, altul a incercat sa-l stranga de gat cu un siret, iar al treilea a scos arma cu aer comprimat pe care o avea asupra sa si l-a impuscat pe taximetrist. Apoi, cei trei l-au incendiat pe barbat. Potrivit Mediafax, Paul Adam Mecu, 24 de ani, din Harsova, Dumitru Cananau, 34 de ani din Independenta si Cristian Grigoras, 24 de ani, din Garliciu sunt acuzati pentru omor deosebit de grav si talharie. Arma cu care s-a tras si masina taximetristului au fost gasite la Dumitru Cananau, dar oamenii legii nu au reusit deocamdata sa stabileasca cine l-a impuscat pe barbat. Seful IPJ Constanta, chestor Mircea Bargoz, a declarat ca scopul atacului a fost jaful si ca cel mai probabil cei trei planuisera asasinatul pentru ca aveau asupra lor recipientul cu lichid inflamabil.

Hari Bacanu, de 51 de ani, a fost gasit pe un pe un camp din apropierea localitatii constantene Deleni. Acesta fusese batut crunt, impuscat in gura si apoi incendiat. Exista informatii potrivit carora acesta ar fi fost in zona in momentul in care Liviu Bamburic, un om de afaceri din Constanta a fost impuscat. Avand in vedere ca ancheta este la inceput, ramane ca anchetatorii sa stabileasca acest lucru. Este posibil ca taximetristul sa-l fi vazut pe cel sau cei care l-au ciuruit pe omul de afaceri. Asta l-ar fi transformat intr-un martor care i-ar fi putut identifica pe autorii tentativei de asasinat. Aceasta varianta este luata in calcul de procurori. Sa fi fost ucis pentru a fi redus la tacere, in eventualitatea ca ar fi fost martor fara voie la tentativa de asasinat. Potrivit necropsiei, moartea taximetristului a fost violenta si a survenit "ca urmare a unei plagi impuscate cranio-cerebrale", iar leziunile de arsura constatate la necropsie au fost produse postmortem. Conform necropsiei, "celelalte leziuni de la nivelul capului au fost produse de un corp contondent, iar cele de la nivelul zonei abdominale posterioare, prin lovire cu sau de un corp dur". Raportul medicilor legisti probeaza astfel ca barbatul a fost batut crunt inainte de a fi omorat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.