Primul roman condamnat pentru ca a anuntat la telefonul de urgenta 112 amplasarea unei bombe este Anton Niculai Rosca , un barbat de 56 de ani din Cernavoda. El a fost condamnat de Curtea de Apel Constanta la un an si sase luni inchisoare pentru acte de terorism.
Aceasta in ciuda faptului ca aparatorul lui Rosca ceruse instantei sa solicite Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta fisele medicale potrivit carora, in perioada 2001 - 2005, clientul lui ar fi fost internat, de mai multe ori, la Sectia de Psihiatrie Palazu Mare. Avocatul intentiona ca, in baza documentelor cerute, sa demonstreze ca Rosca nu avea discernamant in momentul comiterii faptelor de care este acuzat. "Teroristul" era angajat ca sofer la o societate din Cernavoda si primea regulat bani prin mandat postal. De fiecare data el facea scandal in sediul postei, nu de putine ori fiind si sub influenta bauturilor alcoolice. Asa s-a intamplat si pe 14 noiembrie 2006, cand s-a aratat nemultumit ca trebuie sa stea la coada si a reclamat faptul ca angajatele de la ghiseu se misca mult prea incet. Rosca a facut din nou scandal. Dupa ce s-a vazut cu banii in buzunar, barbatul a parasit posta si s-a oprit la primul telefon public de unde a sunat la Serviciul de Urgenta 112 si s-a plans operatoarelor ca serviciile prestate de angajatii postei din Cernavoda sunt sub orice critica si a afirmat ca ar trebui pusa o bomba atomica in cladirea postei. Spre ghinionul lui Rosca, oamenii legii nu au gustat gluma si au demarat o serie de verificari pentru a-l identifica pe individ. In urma cercetarilor, in cateva ore, politistii din Cernavoda au reusit sa il gaseasca pe barbat. Decizia Curtii de Apel Constanta poate fi atacata cu recurs.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.