Fostul preot Daniel Corogeanu si cele patru maicute acuzati de torturarea si uciderea Irinei Cornici au fost condamnati de magistratii Instantei Supreme la un total de 28 de ani de inchisoare
Fostul preot de la Manastirea "Sfanta Treime" din Tanacu, Daniel Corogeanu , a fost condamnat definitiv ieri de instanta suprema la sapte ani de inchisoare pentru lipsire de libertate in mod ilegal, urmata de moartea victimei - maicuta Irina Cornici, 23 de ani. Potrivit Adevarul, instanta suprema a respins recursul declarat de preotul "exorcist" la pedeapsa aplicata de magistratii Curtii de Apel Alba, care ii injumatatisera condamnarea de 14 ani decisa initial de Tribunalul Vaslui.

EVZ adauga ca preotul Corogeanu a fost trimis 7 ani in spatele gratiilor, in timp ce fosta maica stareta de la Tanacu a primit 6 ani de inchisoare, iar alte trei maicute cate 5 ani fiecare. Pedeapsa pronuntata aseara este executorie, drept urmare toti cei cinci condamnati vor fi trimisi imediat in arest. Pana ieri, fostii calugari au fost judecati in stare de libertate, in lipsa unei decizii definitive si irevocabile a instantei.
BBC ne aminteste ca acuzatia de omor deosebit de grav a fost fundamentata prin concluziile ale medicilor legisti din Vaslui. Cei cinci inculpati au fost, de asemenea, invinuiti de lipsire de libertate in mod ilegal si sunt cercetati in legatura cu moartea tinerei novice Irina Cornici in urma unui "act de exorcizare". Ea a fost legata de o cruce de lemn timp de trei zile, fiind tinuta fara hrana si apa.
Preotul si-a motivat gestul prin faptul ca femeia era posedata de duhuri rele si a vrut sa o purifice.
Irina Cornici era bolnava de schizofrenie si era in evidenta medicilor specialisti de la spitalul de urgenta Vaslui.

Cercetarile medicilor legisti arata ca Irina Cornici a murit in urma unui soc hipovoloemic, ceea ce inseamna ca sangele nu mai alimenteaza corespunzator activitatea creierului. De obicei, se intampla in cazul unor hemoragii, sau din cauza transpiratiei abundente. In cazul de fata, sustine medicul Dan Peretianu, presedintele Camerei Federative a Medicilor, ar fi vorba de faptul ca tanara Irina Cornici nu s-a hranit timp de mai multe zile. Intre putinele declaratii facute presei inaintea retinerii sale de catre anchetatori, preotul Daniel Corogeanu a afirmat ca tanara de la manastirea Tanacu avea crize periodice si ca, inaintea presupusului ritual de exorcizare, "de trei ori am sunat Salvarea si n-a venit".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.