In jur de 2.000 de elevi din Covasna au intrat astazi in greva japoneza ca semn de protest la adresa deciziei Ministerului Muncii de a nu acorda alocatie de stat tinerilor care au implinit 18 ani, transmite NewsIn.

Coordonatorul Consiliului Judetean (CJ) al Elevilor Covasna, Nemes Elod, a declarat ca greva va dura pe tot parcursul acestei saptamani, timp in care elevii poarta banderole albe. Numarul celor care vor participa saptamana aceasta la greva se estimeaza a ajunge la aproximativ 4.000.

Potrivit lui Nemes, si alte consilii judetene ale elevilor au anuntat ca se vor solidariza cu elevii din Covasna, cum ar fi Mures, Cluj, Harghita, Alba, Tulcea, Caras Severin, Vaslui, Suceava sau Timis.

Prin actiunile lor de protest, elevii doresc sa obtina de la minister acordarea alocatiei de stat si dupa implinirea varstei de 18 ani, respectiv pana la finalizarea cursurilor.

In urma cu trei saptamani, CJ al elevilor Covasna a declansat o campanie de strangere de semnaturi pentru a obtine acest drept, pana acum adunand apropae 7.000 de semnaturi care vor fi depuse la minister, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.