Mii de persoane din judetele Bistrita, Botosani, Suceava, Gorj si Dambovita au ramas in bezna, incepand din noapte de sambata spre duminica, din cauza vantului care a rupt firele de medie si inalta tensiune sau a daramat stalpii de electricitate.

In Bistrita, ninsoarea si viscolul a ingreunat circulatia rutiera pe toate drumurile din judet. In Constanta a fost intrerupta activitatea in doua porturi maritime si un pescar si-a pierdut viata dupa ce barca lui s-a rasturnat.

Turistii aflati in zonele montane din Dambovita si Sibiu au ramas blocati pe munte. In Covasna s-au produs doua incendii de la scurtcircuitele provocate de firele de tensiune rupte de vant.

Citeste si:

De asemenea, Realitatea TV relateaza ca in aceasta dimineata, rafalele puternice au smuls acoperisul unui bloc din municipiul Aiud, judetul Alba. Acoperisul de peste 70 de metri patrati a fost aruncat intr-o gradina din aproprierea imobilului. Nimeni nu a fost ranit.

Rafale puternice au facut pagube si in municipiul Alba Iulia. Acolo un acoperis s-a prabusit pe o masina, iar un pom de 20 de metri a cazut in centrul orasului.

Avertizarea meteorologilor cu cod galben de vant puternic si ninsori este valabila pana astazi la ora 15, conform Realitatea.