Vantul care a suflat cu viteze de peste 70 de kilometri pe ora a facut ravagii in multe din judetele tarii. Vijelia a smuls acoperisurile caselor si a intrerupt alimentarea cu energie electrica in zeci de localitati.

Oamenii din patru localitati buzoiene au ramas ieri fara de energie electrica, avariile la retea fiind produse de vantul care sufla in rafale de pana la 80 de kilometri pe ora. Mai multe echipe de lucratori de la Electrica se afla pe teren si incearca sa remedieze defectiunile, insa interventia acestora este ingreunata de vantul extrem de puternic.

In Covasna a fost afectata reteaua de distributie a energiei electrice in mai multe zone ale judetului, iar in municipiul Sfantu Gheorghe au avut loc doua incendii provocate de scurtcircuite cauzate de ruperea cablurilor electrice sub actiunea rafalelor de vant. 17 localitati dambovitene au ramas duminica fara curent electric din cauza vantului, in timp ce alte 11 sunt partial nealimentate, din cauza mai multor copaci cazuti peste liniile de inalta tensiune.

La Sibiu, un acoperis de pe un bloc a fost rupt de rafalele puternice de vant si doborat la pamant. Nimeni nu a fost ranit, dar locatarii s-au speriat foarte tare. In cadere, bucatile de acoperis au spart geamurile unui apartament de la parterul blocului.

La Brasov, furtuna inceputa in noaptea de sambata a facut prapad in oras. Rafalele de vant au depasit 100 km pe ora, iar foarte multi arbori au fost smulsi din radacina si aruncati pe sosea. Vantul continua sa bata cu putere in Brasov si se anunta si zapada. Specialistii avertizeaza ca ninsoarea combinata cu vantul ar putea crea probleme si in trafic.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.