Premiul-record la Loto 6/49 a fost cistigat duminica seara. Cele 12,45 milioane de euro vor fi incasati de catre un norocos din Bucuresti.
Dupa ce va ridica banii, cistigatorul va trebui sa plateasca un impozit de 25% din suma cistigata, dupa cum informeaza Cotidianul. El va ramine in cont cu peste noua milioane de euro. Cele sase numere norocoase care l-au facut fericit pe cistigatorul marelui pot sint urmatoarele: 36, 6, 47, 24, 20 si 2. La Noroc a iesit urmatoarea combinatie: 9353164.

Cele sase numere extrase au fost ghicite dupa 22 de saptamani de report. Suma care va ajunge la jucatorul norocos dupa impozitare - 9,3 milioane de euro - reprezinta cel mai mare premiu castigat vreodata in istoria Loteriei, potriviT Evz. Detinatorul biletului va primi banii dupa aplicarea impozitului legal de 25%. Varianta norocoasa a fost completata la o agentie loto de pe Soseaua Mihai Bravu, din sectorul 2 al Capitalei.

Saptamana viitoare, Loteria va incepe din nou sa suplimenteze fondul de castiguri, iar premiul pus la bataie la categoria I ar putea porni de la peste 1 milion de euro. „Avem de gand sa suplimentam din nou premiul, pentru a ajunge la poturi atractive pentru juca- tori“, ne-a declarat presedintele Loteriei, Liliana Minca

Adevarul aminteste caultima data marele premiu de categoria I la Loto 6/49 s-a castigat in urma cu 21 de saptamani, in data de 26 august. Valoarea premiului a fost atunci de 10,45 milioane euro, fiind la acel moment cel mai mare premiu din istoria Loteriei Romane. Inainte de extragerea din august, premiul categoriei I a mai fost obtinut pe 6 mai 2007, de un colectiv format din zece jucatori din Ploiesti, valoarea acestuia fiind de peste 5,6 milioane lei. In cursul anului 2007 s-au castigat la Loto 6/49 patru premii de catgoria I.

Conform Evz, nu doar romanii ci si ungurii au fost ademeniti de suma fabuloasa jucata la Loto. Ungurii din zona Mako- Szeged, interesati de cel mai mare castig din istoria Loteriei Romane, au venit la agentia Loto din orasul Sannicolau Mare pentru a juca. Situat la mai putin de zece kilometri de punctul de trecere a frontierei cu Ungaria de la Cenad, Sannicolau Mare este cel mai vestic oras al Romaniei. Daniela Pascu, vanzator la Agentia Loto din Sannicolau Mare, spune ca cel mai scump bilet, cu cele mai complicate variante, a fost jucat de un grup de unguri. „Au fost trei persoane, baieti, care au jucat un bilet cu mai multe variante, pentru care au platit 14 milioane de lei vechi“, a declarat Pascu. Femeia a povestit ca, inainte cu o zi de a juca biletul de 1.400 de lei, unul dintre tinerii maghiari a venit la agentie sa se intereseze cu privire la castig si la variantele de joc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.