„Irina Palm", un film care a facut senzatie la Festivalul de la Berlin, este interzis persoanelor sub 15 ani. Rockerita Marianne Faithfull, fosta iubita a lui Mick Jagger din tineretea agitata, este Maggie in "Irina Palm", filmul care a rascolit sufletele cinefililor la Festivalul de la Berlin, de anul trecut.

O femeie simpla, intre doua varste, ne lasa cu gura cascata cand accepta o slujba neobisnuita intr-un club erotic.

Poate pentru bunicutele pudice, obisnuite sa se ia dupa ce spune gura lumii, ceea ce a facut Maggie e rusinos si nu poate fi iertat, chiar si pentru un scop nobil. In momentul in care a intrat pe usa unui club cu geamuri fumurii si perdele trase, Maggie a stiut ca va trebui sa suporte atat slujba degradanta, cat si barfele prietenelor ei si ocara fiului.

In "Irina Palm", regizorul Sam Garbarski nu a cautat senzationalul, ci a spus o poveste cat se poate de naturala, cu o Marianne Faithfull de zile mari, fascinanta din primul minut al filmului si pana la sfarsit.
„Caut hostess. Ofer salariu excelent"

Un anunt care schimba vieti. Sau cel putin pe a timidei Maggie, o femeie la vreo 50 de ani, vaduva respectabila. Nepotelul ei Olly, grav bolnav, are sanse sa isi revina doar in urma unui tratament in Australia. Ajunsa la fundul sacului, fara casa si economii, Maggie bate din usa in usa dupa imprumuturi sau un loc de munca, dar fara folos. Salvarea ei este la "Sexy World". Maggie intra si spune hotarata ca a venit pentru postul de hostess.

De sub sprancene, proprietarul Miki (Miki Manojlovic) ii arunca o intrebare lenesa: "Stii ce trebuie sa faca o hostessa?" "Sa prepare ceai, sa faca curat la bar...", raspunde naiva Maggie, strangand sacosa intre degete. Daca pana acum filmul doar ne starneste curiozitatea si urmarim cu atentie fiecare gest al femeii disperate sa faca rost de bani, din a doua jumatate asistam la o transformare a gospodinei timide.
Nu va imaginati ca o vedem la bara, dansand goala, pentru ca nu se intampla deloc asa. La inceput, refuza politicos ce i se ofera, insa dorinta de a-l vedea pe nepotelul ei din nou jucandu-se este mare. Cu sacosa in brate, Maggie intra iar in acel loc al "pierzaniei". Ramane discreta cu noul loc de munca si reuseste sa ii aduca fiului ei banii necesari pentru Australia. Femeia este acasa Maggie, iar la serviciu - Irina Palm, apreciata pentru cele mai fine maini (si veti vedea de ce!).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.