In ciuda promisiunilor electorale repetate in ultimul deceniu, Capitala va avea prima parcare subterana abia peste doi ani. Si asta numai daca municipalitatea va avea castig de cauza in litigiul cu Ministerul Transporturilor, care se opune construirii mult anuntatului parking sub parculetul de langa Gara de Nord.
Proiectul exista de opt ani, studiile de fezabilitate sunt si ele intocmite si refacute de doua ori, licitatia a fost adjudecata, iar blocajul a aparut - in conditii pur romanesti - din motive politice. Mai precis, conducerea ministerului se opune distrugerii spatiului verde - ce va fi afectat, in mod inevitabil, de lucrarile de constructii. Reprezentantii Primariei Capitalei recunosc acest lucru, dar isi iau angajamentul ca vor reface parculetul.

O alta parcare subterana cu sanse de reusita - doar in sensul ca licitatia este iminenta - va fi construita in urmatorii trei ani in Piata Universitatii. In rest, din cele 22 de amplasamente anuntate de primarul general Adriean Videanu drept viitoare parcaje subterane pe trei niveluri inca nu s-a ales praful, dar au ramas doar 15 in proiect. Iar soarta lor va depinde de vointa politica a viitorilor alesi, lucru recunoscut in conferinta de ieri si de Gheorghe Udriste, seful Directiei de Transporturi din cadrul municipalitatii


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.