Ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, a semnat un protocol cu o durata de doi ani cu Microsoft care prevede ca elevii din invatamantul preuniversitar romanesc vor beneficia gratuit de adrese de e-mail furnizate, protejate si securizate de companie, informeaza NewsIn.

Protocolul poarta numele de „Microsoft Live@edu” si a fost semnat de Adomnitei, marti, la Berlin, impreuna cu Michel van der Bel, vicepresedinte Public Sector Microsoft, informeaza Ministerul Educatiei.

Cu aceeasi ocazie, ministrul Adomnitei s-a intalnit cu Orlando Ayala, senior vicepresedinte Unlimited Potential Group, Microsoft. Cei doi au apreciat rezultatele implementarii proiectului „Parteneri pentru Educatie” in Romania, introdus in 2004, ca urmare a Memorandumului semnat cu Guvernul Romaniei. Programul s-a axat pe trei componente: acces la tehnologie, pregatirea cadrelor didactice in utilizarea tehnologiei informatizate, respectiv comunicare si colaborare.

Potrivit Ministerului Educatiei, efectele programului se masoara astfel: peste 10.000 de profesori pregatiti in utilizarea de baza a tehnologiei informatizate, aflati acum in plin proces de imbunatatire a performantelor IT si 1.000 de profesori pregatiti in cadrul programului IT in vederea expunerii materiei la clasa intr-un mod mai atractiv si interactiv pentru elevi, 120 de profesori de informatica instruiti prin programul „Introduction to Net Curriculum”.

Ministrul Cristian Adomnitei a precizat ca, pana la sfarsitul acestui an, va fi realizata informatizarea scolilor din Romania, ceea ce va permite sanse egale tuturor elevilor de a cunoaste si de a-si imbogati cultura IT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.