Guvernul a decis, in cursul zilei de ieri, ca salariile bugetarilor sa creasca in 2008 in doua etape - in aprilie si octombrie - cuantumul cresterilor salariale urmand sa fie aprobat diferentiat, pentru fiecare sector de activitate in parte, dupa finalizarea negocierilor cu sindicatele
Potrivit Cotidianul, angajatii din sanatate si invatamint vor obtine cresteri salariale peste media de 9% a bugetarilor.Premierul Tariceanu a anuntat cresteri prudente de salarii pentru bugetari in 2008, cu exceptia medicilor si profesorilor. „Avem in vedere impulsionarea anumitor sectoare. In sanatate, unde au aparut semnele unei hemoragii de personal - medicii si asistentele plecind in strainatate pentru salarii mai mari -, va trebui sa majoram salariile peste media cresterilor din celelalte sectoare bugetare. Si invatamintul va beneficia de cresteri salariale mai mari pentru a fi in acord cu sumele alocate prin bugetul de stat acestui sector. In celelalte sectoare insa, cresterile vor fi mai moderate, iar in diplomatie va fi chiar zero“, a spus premierul Calin Popescu Tariceanu.

Wall-Street adauga ca Guvernul a aprobat un memorandum privind cresterea salariilor bugetarilor in 2008, cuantumul majorarilor urmand sa fie aprobat saptamana viitoare, prin ordonante de urgenta, pentru fiecare sector in parte - educatie, sanatate, aparare. Ministrul muncii, Paul Pacuraru, a declarat, potrivit NewsIn, ca salariile vor fi majorate in doua etape - aprilie si octombrie.

Potrivit ministrului economiei si finantelor, Varujan Vosganian, guvernul a discutat miercuri "de principiu" despre majorarile salariale, avand in vedere ca negocierile cu sindicatele din educatie si sanatate nu s-au finalizat. El a precizat ca in sedinta de guvern a fost acordat doar un mandat de negociere ministrilor.
"In acest moment, majoritatea salariatilor bugetari au o crestere care se situeaza la 51%, prin urmare mai este nevoie de 9% pentru a atinge aceasta tinta", a explicat Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.