Potrivit Cotidianul, angajatii din sanatate si invatamint vor obtine cresteri salariale peste media de 9% a bugetarilor.Premierul Tariceanu a anuntat cresteri prudente de salarii pentru bugetari in 2008, cu exceptia medicilor si profesorilor. „Avem in vedere impulsionarea anumitor sectoare. In sanatate, unde au aparut semnele unei hemoragii de personal - medicii si asistentele plecind in strainatate pentru salarii mai mari -, va trebui sa majoram salariile peste media cresterilor din celelalte sectoare bugetare. Si invatamintul va beneficia de cresteri salariale mai mari pentru a fi in acord cu sumele alocate prin bugetul de stat acestui sector. In celelalte sectoare insa, cresterile vor fi mai moderate, iar in diplomatie va fi chiar zero“, a spus premierul Calin Popescu Tariceanu.

Wall-Street adauga ca Guvernul a aprobat un memorandum privind cresterea salariilor bugetarilor in 2008, cuantumul majorarilor urmand sa fie aprobat saptamana viitoare, prin ordonante de urgenta, pentru fiecare sector in parte - educatie, sanatate, aparare. Ministrul muncii, Paul Pacuraru, a declarat, potrivit NewsIn, ca salariile vor fi majorate in doua etape - aprilie si octombrie.

Potrivit ministrului economiei si finantelor, Varujan Vosganian, guvernul a discutat miercuri "de principiu" despre majorarile salariale, avand in vedere ca negocierile cu sindicatele din educatie si sanatate nu s-au finalizat. El a precizat ca in sedinta de guvern a fost acordat doar un mandat de negociere ministrilor.
"In acest moment, majoritatea salariatilor bugetari au o crestere care se situeaza la 51%, prin urmare mai este nevoie de 9% pentru a atinge aceasta tinta", a explicat Tariceanu.