Ministrul Mediului a trimis, in aceasta dimineata, o avertizare hidrologica cod galben catre cinci prefecturi din sudul tarii, potrivit careia debitele si nivelurile unor rauri din bazinele Jiului, Oltului, Vedei si Argeului vor depasi cotele de atentie, ca urmare a ploilor prognozate, informeaza NewsIn.

Potrivit unui comunicat de la Ministerul Mediului, prefecturile judetelor Dolj, Giurgiu, Mehedinti, Olt si Teleorman au fost avertizate cu cod galben, pentru ca exista riscul ca unele rauri sa depaseasca cotele de atentie miercuri, in intervalul orar 11.00-24.00, din cauza ploilor prognozate. Astfel, este posibil ca debitele si nivelurile unor rauri din bazinele inferioare ale Jiului, Oltului, Vedei si Argesului sa creasca.

Avertizarea prevede ca, din cauza ploilor care vor cadea in intervalul urmator, combinate cu cedarea apei din stratul de zapada existent de pana la 20 centimetri, se vor produce cresteri de debite si de niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe Desnatui, pe unii afluenti ai Jiului, Oltului inferior, Vedei si pe unii afluenti de dreapta ai Argesului inferior.

Avertizarile hidrologice cod galben indica risc de viituri sau cresteri rapide ale nivelului apei, cu depasiri ale cotelor de atentie, neconducand la pagube semnificative, dar care necesita o vigilenta sporita pentru unele activitati sezoniere sau expuse la inundatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.