O romanca de 20 de ani a fost arsa de vie ieri noapte de catre partenerul ei, la Madrid, in urma unei dispute, au informat serviciile spaniole de urgenta, relateaza NewsIn.

Tanarul, tot roman, in varsta tot de 20 de ani, a stropit-o pe fata cu un lichid inflamabil si i-a dat foc. Dupa aceea a alertat politia, care l-a arestat si transportat la un spital, fiindca suferise arsuri pe maini.
Drama s-a produs in urma unei dispute intre cei doi, care se aflau intr-o masina parcata intr-o zona izolata, frecventata de cupluri, in Alcala de Henares.

Serviciile de interventie nu au mai putut face nimic pentru tanara.

Institutul spaniol pentru femei, care depinde de Ministerul Muncii si Afacerilor sociale, a convocat o manifestatie in fata sediului sau din Madrid pentru a denunta aceasta noua drama conjugala.

Guvernul socialiost spaniol a adoptat o lege integral unica in Europa pentru a combate flagelul violentelor la care sunt supuse femeile, intrata in vigoare in 2005, care a dus la sanctiuni penale aspre si la infiintarea unor tribunale speciale. Insa, in pofida legii, numarul femeilor ucise de partener sau de un fost partener nu a scazut.

In 2007, 71 de femei au fost ucise in Spania de partener, potrivit datelor guvernului, numar in crestere fata de 2006 (68 decese).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.