Acest an va fi unul normal, fara sa se inregistreze fenomene precum cele din 2005, cand au fost inundatii, sau 2007, cand a fost seceta, a anuntat Ion Sandu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie
In prima jumatate a anului, numai in luna martie sunt prognozate ploi mai insemnate, cand exista si riscul producerii unor inundatii datorate topirii zapezilor si precipitatiilor prognozate. "Precipitatiile si temperaturile se apropie de normele climatologice. Exceptie face luna martie, pentru care avem prognozate precipitatii in medie de 60 l/mp comparativ cu normalul care se situeaza undeva la 35 l/mp. Avand in vedere si topirea zapezii, pot aparea probleme pe raurile mici si medii", a declarat Ion Sandu.

Hidrologii au analizat si ei situatia debitelor raurilor pentru urmatoarele sase luni, anuntand ca, in concordanta cu prognoza meteo si cea hidrologica, "arata bine" pentru Romania, singurele posibile probleme urmand sa fie tot in luna martie. "Atunci vom avea cresteri de debite, uneori vom putea avea chiar depasiri ale cotelor de aparare, dar acestea nu vor fi de intensitati mari", a declarat Marinela Simota, directorul executiv al Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.