Cand nu faci fata grijilor si problemelor de zi cu zi, discuta cu cei dragi, cautati solutii impreuna, dar nu te refugia in bauturile alcoolice
Atunci cand ai probleme sau pur si simplu apelezi la bauturile alcoolice din placere, cand betia devine starea ta generala este clar ca te-ai imbolnavit, si nu tocmai de o boala usoara. Alcoolismul este o adevarata boala, dar foarte putini sunt cei care admit ca au aceasta problema. Si mai putini sunt cei care cer ajutorul unor specialisti pentru a se trata.

„Din inginerul respectabil care eram in trecut, devenisem un alcoolic parasit de prieteni, ramas fara serviciu si cu o sotie care se gandea sa intenteze divortul. Cand am realizat ca urmatorul lucru pe care urma sa il pierd era familia, am recunoscut ca sunt dependent de alcool si m-am inscris intr-o asociatie a Alcoolicilor Anonimi. Inceputul a fost cel mai greu, ca de fiecare data, dar acum sunt „tratat” si incerc sa ii ajut pe cei care se confrunta cu problema alcoolismului”, povesteste Marius Manuil, viitor psiholog.

Profilul bolnavului

Deja ne-am obisnuit sa auzim povesti despre barbati care au viciul bauturii, dar din ce in ce mai des si doamnele se refugiaza in alcool. Esecurile, dezamagirile si saracia sunt motivele invocate de cei care au acest viciu. Alcoolul reprezinta singura solutie a problemelor, actionand ca un sedativ pentru cei care apeleaza la el.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.