Premierul landului Renania de Nord-Vestfalia, crestin-democratul Jrgen Rttgers, unul dintre principalii critici ai deciziei grupului Nokia de a-si muta uzina din Bochum la Cluj, apare pe YouTube intr-o inregistrare in care pune la indoiala, in fata multimii, calitatile muncitorilor romani, informeaza NewsIn.

Nokia, numarul unu mondial in productia de telefoane mobile, a anuntat saptamana aceasta ca planuieste sa-si inchida fabrica din orasul Bochum, in Germania, pana la jumatatea anului 2008, preferand piete mai ieftine precum Romania.

Decizia Nokia de a lasa 2.300 de oameni fara locuri de munca, cu ecouri pana la Strasbourg si Bruxelles, a infuriat sindicatele, dar si autoritatile locale, iar premierul landului Renania de Nord-Vestfalia, crestin-democratul Jurgen Ruttgers, este principalul contestatar al masurii luate de grupul finlandez.

NewsIn reda in continuare transcrierea declaratiilor de pe YouTube facute de Jurgen Ruttgers in fata muncitorilor protestatari de la Nokia, care au ca punct central contestarea calitatii muncii depuse de catre romani.

„Vreau sa subliniez ca nu am in continuare nici urma de intelegere pentru conducerea Nokia. (urale) Ma intreb deja zi si noapte daca acesti domni n-au inteles ca cel mai important lucru intr-o intreprindere nu este castigul ci oamenii, angajatii. (aplauze)

Ma intreb daca ei cred ca oamenii din Romania, care pot desigur sa faca si ei treaba buna, sunt mai buni decat angajatii si angajatele de aici din Bochum. Eu nu cred ca sunt mai flexibili, mai harnici si mai cinstiti decat angajatii si angajatele care au facut pana acum ca firmei Nokia sa-i mearga foarte foarte bine.(urale)

Ma bucur ca avem intre timp, declaratii atat de la Berlin, cat si de la Bruxelles ca exista disponibilitatea sa se verifice daca au existat subventii in Romania pentru aceasta relocare. Eu nu am nici urma de intelegere, daca exista chiar si numai suspiciunea ca din banii nostri, ai contribuabililor, au fost platite subventii prin Bruxelles care distrug locurile de munca de aici pentru a crea altele in alta parte. Nu are nici un sens si nu este in ordine.(aplauze)”

Nokia a anuntat totusi, inca din martie 2007, planul de a construi o fabrica de telefoane mobile in Romania, urmand sa investeasca 60 de milioane euro (89 milioane dolari).

Nokia a anuntat ca fabrica de la Bochum, ce produce accesorii pentru telefoanele mobile, nu este suficient de competitiva, chiar si dupa investitiile facute in plus. "Ne mutam productia in fabricile existente, in special in Romania, acest lucru incepand in primul trimestru din 2008", a declarat purtatorul de cuvant Nokia, Arja Suominen, adaugand ca procesul de recrutare a inceput deja.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.