Carnea si lactatele provenite de la animale clonate nu reprezinta un pericol pentru sanatate, au stabilit autoritatile americane si europene.

Agentia guvernamentala americana pentru alimente si medicamente (FDA) a dat marti unda verde comercializarii produselor alimentare provenite de la bovinele, caprele si porcii clonati, considerand ca acestea nu prezinta riscuri pentru consumatori, relateaza AFP.

„Dupa ani de studii detaliate si analize, agentia a concluzionat ca lactatele si carnea provenite de la bovine, porci si capre si de la progeniturile lor sunt la fel de sigure pentru consum ca produsele provenite de la animalele obisnuite”, a declarat in timpul unei teleconferinte de presa Randall Lutter, un responsabil din cadrul FDA.

Inca nu exista suficiente date pentru a trage concluzia ca laptele si carnea de oaie sunt sigure pentru „consumul uman”, a adaugat Randall Lutter.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.