In premiera nationala, pe pista Aeroportului din Cluj-Napoca, consiliul judetean organizeaza primele curse legale de masini pe timp de noapte. Evenimentul se va petrece in noaptea de sambata spre duminica, intre doua avioane: cel de la ora 22,30 si cel de a doua zi dimineata, de la ora 6,30. Potrivit unuia dintre organizatori, Tiberiu Baias, de la fundatia KO Racing, se pot inscrie la start toate tipurile de masini, de toate capacitatile, urmand sa se organizeze "linii" in sistem de cupa, pe sectiuni, in functie de puterea motoarelor.

La categoria VIP, in deschiderea concursului, isi vor demonstra abilitatile de sofer de raliu presedintele CJ Cluj, Marius Nicoara, David Ciceo, directorul aeroportului, seful Politiei Rutiere, Ioan Pacuraru, apoi pilotii Danny Ungur si Bogdan Marisca, dar si doi castigatori de raliuri de epoca - Laurentiu Moldovan (67 de ani) si Laszlo Borbely (71 de ani). "Vreau sa se retina ca unul dintre scopurile noastre este acela de a elimina riscurile care exista in cadrul curselor clandestine. Intentionam sa inauguram o traditie si sa devenim atractivi din acest punct de vedere in plan international", a declarat presedintele CJ Cluj, Marius Nicoara.

Trebuie spus ca in judetul Cluj se organizeaza curse ilegale de masini si motociclete incepand din 1998. Anul trecut, un tanar a murit intr-o asemenea cursa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.