Dupa o pauza de o luna si jumatate de la moartea suspecta a jaguarului Bety, Gradina Zoologica de la Baneasa si-a redeschis portile. Nimic nu s-a schimbat insa in curtea Zoo
Aceleasi animale inchise in spatii mult prea mici, aceiasi ingrijitori pregatiti sa alerge "condamnatii" cu maidanezii si, bineinteles, aceeasi conducere sub care s-au petrecut cele mai grave situatii legate de animalele incarcerate. Noutatea? Bodyguarzii fiorosi de la poarta. "Am tinut inchis atata timp, pentru ca, pe perioada cercetarilor in cazul jaguarului, nu a fost permis accesul publicului in Gradina Zoologica. A fost un caz care ar fi pus in pericol viata vizitatorilor", a explicat directoarea Zoo Baneasa, Anca Oprea.

Piton de doi metri, intr-o cusca de 4 mp

Cusca din care a evadat Bety este si astazi la fel. Plasa deasa din sarma inconjoara tarcul stramt in care parintii jaguarului mort anul trecut stateau intr-un colt. Restul animalelor zac intr-o tristete greu de imaginat. Pana si lupii, care ar trebui sa se bucure de aceasta vreme geroasa, nu au nicio vlaga.

Desi are peste 2.000 de exemplare din 450 de specii de animale, Zoo Baneasa nu are nici acum un urs polar, camila sau girafa, iar de elefant nici nu se mai pune problema, Gaya ramanand doar o amintire trista. In timp ce Felix, cimpanzeul, sta minute lungi privind apatic, in gol, in mica lui cusca, tigrul siberian si leul parcurg, nervosi si plictisiti curticica proprie, invartindu-se la nesfarsit.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.