Noul proiect al Legii Statutului Cadrului Didactic pedepseste relatiile intime dintre elevi si profesori. Cadrele didactice risca sa-si piarda posturile
Relatiile sexuale intre elevi si profesori vor fi interzise chiar daca elevii sunt majori. La fel si hartuirea sexuala. Prevederile sunt cuprinse in noul pachet de legi ale educatiei supuse dezbaterii publice pana pe 15 februarie.

In opinia oficialilor din Educatie, relatiile intime intre profesori si elevi sunt mai degraba exceptii si nicidecum reguli. "Nu se intampla nici macar un caz pe sector, intr-un semestru", a spus psihopedagogul Aura Stanculescu, directorul Centrului de Resurse Umane din Educatie al municipiului Bucuresti.
Masuri de precautie

Cazul profesoarei de romana Corina Vasile suspectata ca ar fi determinat sinuciderea unui licean din motive amoroase a suscitat vii dispute atat in mass-media, cat si in randul profesorilor si al elevilor.
In consecinta, Ministerul Educatiei a introdus in noul pachet de legi ale educatiei prevederi care sanctioneaza cu excluderea din sistemul de invatamant a cadrelor didactice care intretin relatii sexuale cu elevii. Pe langa faptul ca incrimineaza relatiile sexuale elev-profesor chiar daca elevul este major, noul statul al personalului didactic interzice si hartuirea sexuala. "E o chestiune de etica obligatorie, care trebuie sa fie si in scris", preciza ministrul educatiei, Cristian Adomnitei.

Cu toate acestea, phihopedagogul Elena Dragoi, de la Colegiul Tehnic "Petru Maior", ne-a spus ca existenta unei prevederi legale in acest sens nu inseamna ca astfel de relatii nu vor mai avea loc. "Asa este firea omului", a explicat ea.

Elena Dragoi a precizat ca este vorba mai degraba despre o chestiune de bun-simt si de respectarea unor reguli morale, nescrise. "Acestea sunt mai putin probabil a fi incalcate, pentru ca intervine presiunea colectivitatii din scoala respectiva", a mentionat ea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.